Mulțumiri Înaltpreasfinției Sale Petru, Mitropolit al Basarabiei

Timp de trei decenii, a ținut unită Biserica românească în R. Moldova. Lupta pentru ca Mitropolia Basarabiei să fie recunoscută de către autoritățile de la Chișinău a durat aproape zece ani. Recunoașterea oficială a activității Bisericii Ortodoxe Române în R.Moldova a fost posibilă abia în 2001, după un proces lung la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.
Moscova a făcut presiuni mari la cel mai înalt nivel pentru ca Mitropolia noastră să nu fie recunoscută. Preoții români au trăit o adevărată prigoană de-a lungul celor trei decenii.
În ultimii 20 de ani am fost în mod constant alături de Înaltpreasfințitul Petru și am reușit să realizăm împreună lucrări extraordinare pentru românii din Basarabia.
Îi sunt profund recunoscător pentru grija pe care ne-a purtat-o alături de Preasfințitul Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud și Preasfințitul Antonie, Episcopul de Bălți.
Cu îngăduință mărturisesc că sunt profund onorat de distincția oferită de Mitropolia Basarabiei – Ordinul Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.
Mulțumesc tuturor celor care din convingere au fost alături de Biserica noastră în aceste trei decenii. Cu aceeași determinare voi fi și mai departe alături de inimoșii noștri ierarhi și preoți ai Mitropoliei Basarabiei!

Doamne ajută!