Avem nevoie de o administrație inteligentă, cu viziune, care să regândească strategia de comunicare cu cetățenii și care să implementeze proiecte de utilitate concretă pentru locuitori.

Care este modelul meu de primărie?

Ea trebuie să utilizeze fondurile cu măsură, respectând un principiu economic simplu: rezultate maxime și resurse minime.

Numeroase proiecte cer investiții majore, iar multe dintre acestea nu sunt orientate către prioritățile cetățeanului. Este nevoie de o consultare periodică a cetățeanului în ceea ce privește stabilirea priorităților de acțiune ale primăriei.

Consider că rolul unei primării nu se oprește odată cu atribuțiile sale legale. Aceasta poate sprijini comunitatea, prin oferirea unor spații de socializare sau de practicare a unor activități recreative, fie că sunt în aer liber sau în locații special amenajate.

Multe capitale europene sunt cu un pas în față. Avem modele de succes și de bune practici, astfel încât putem învăța și aplica principii noi de guvernare locală. Nu putem gândi izolat, într-o lume plină de oportunități și de investitori.

Transparența reprezintă cel mai simplu mod prin care poți recâștiga încrederea cetățenilor și demonstra, totodată, că lucrezi în beneficiul lor. Acesta este cel mai simplu mod de a te apropia de oameni.

O primărie de sector nu are atâtea atribuții cum are Primăria Municipiului București. Cu toate acestea, ea poate avea inițiative în domeniul infrastructurii, sănătății șau educației. Acesta este rolul parteneriatelor, fie cu actori publici precum ministerele, fie cu actori privați.

Sectorul 1 are o importantă zestre culturală. Avem nevoie doar de de voință pentru a crea câteva trasee culturale și de imaginație pentru a le promova într-un mod interesant și educativ.Avem nevoie de o cultură a locului.

Rezultate, în timp util și în mod satifăcător.

Ai măcar un om de care îți pasă în Sectorul 1?

Implică-te în proiectul #1