03 mai

Eugen Tomac, candidat PMP la Primăria Sectorului 1. Nu trebuie să ridicăm cea mai mare moschee din Europa

  • mai 03, 2016

Candidatul PMP la Primăria Sectorului 1 se opune construirii unei noi moschei, în București, dar spune că va căuta fonduri europene pentru renovarea bisericilor vechi, care sunt monumente istorice

Euget Tomac susține, în interviul pentru EVZ, că Parchetul General i-a blocat candidatura lui Traian Băsescu, dar Robert Turcescu poate să-i bată și pe Gabriela Firea, și pe Cătălin Predoiu.

– EVZ: În ce măsură vă afectează faptul că Băsescu nu mai candidează la Primărie?

– Eugen Tomac: Imediat ce a revenit în politică, președintele Băsescu a anunțat că principalul său obiectiv este construirea unui partid nou, diferit de formațiunile înmărmurite în viziuni înguste şi anacronice. Era firesc ca domnia sa să candideze la Primăria Generală. Bucureștiul are nevoie de un primar cu viziune și curaj. Sunt sigur că și bucureștenii așteptau anunțul de înscriere în cursă a Președintelui Băsescu. Nu vă ascund că am întâlnit sute de persoane care mi-au spus că deși sunt simpatizanți ai altor partide, ar vota cu toată convingerea pentru Băsescu. De obicei, nu comentez deciziile din justiție, însă în acest caz, cred că trebuie să citim printre rânduri şi să înțelegem motivele reale pentru care s-a decis redeschiderea dosarului cu doar o zi înainte de declarația prin care preşedintele Băsescu şi-ar fi anunţat intrarea în cursă. Decizia de a nu candida este în acord cu linia politică pe care a promovat- o în cei 10 ani de mandat în fruntea țării. Ne propunem să câștigăm Capitala cu un om nou în politică, dar care știe foarte bine realitatea din spatele ei. Vom lupta cu toată forța pentru ca Turcescu să-i bată măr pe Firea și Predoiu.

– Aveaţi un dosar la DNA…

– Nu am niciun dosar la DNA. Am avut o plângere făcută de Guvernul Ponta în 2012, care a primit decizia de neîncepere a urmării penale.

– De ce ar trebui să vă voteze bucureștenii?

Citiţi continuarea AICI.

Evenimentul Zilei, 03 mai 2016