SUNT EUGEN TOMAC

SI CANDIDEZ LA FUNCTIA DE PRIMAR AL SECTORULUI 1 DIN PARTEA MISCĂRII POPULARE.

Am știut dintotdeauna că educația este cheia spre o viață mai bună. De aceea, am urmat un program serios de licență, masterat și doctorat, aici în Sectorul 1, la Facultatea de Istorie, Universitatea din București. Mi-am susținut licența pe tema „Basarabia, provincie românească la periferia URSS”, iar disertația pe tema „Mecanisme de deznaționalizare în URSS”.

În perioada 2000–2004 am fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni. Ulterior, am gestionat programul „News to Know”, proiect implementat cu suportul Departamentului de Stat al SUA în zonele rurale defavorizate din România.

Am coordonat studiul „Focus on Romanians”, raport privind situația românilor de pretutindeni, aspecte privind discriminarea românilor din vecinatatea României și din diaspora. Situația învățământului și mass-media de limba română, din comunitățile românești, sunt principalele capitole abordate în acest prim raport public editat in România după 1989, februarie 2005.

Am fost, totodată, coordonator al Colecției LEX Românii de lângă noi „Comunități românești – drepturi și norme universale”, ghid juridic ce cuprinde legi universale și europene privind protecția minorităților și combaterea discriminării pe criteriu etnic, decembrie 2004.

La 28 ani am fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe. Ulterior, în perioada 2010-2012, am fost numit secretar de stat în Guvernul României, iar în anul 2012 am devenit consilier de stat, în cadrul Administrației Prezidențiale.

În același an, am obținut 78,6% la alegerile parlamentare, devenind astfel cel mai votat deputat de dreapta din Parlamentul României. Timp de doi ani, în perioada 2012-2013, am fost și președinte al comisiei parlamentare pentru comunitățile de români din afara granițelor, Camera Deputaților.

Începând de anul trecut, sunt Președinte Executiv al Partidului Mișcarea Populară.

3
INSTITUȚII ÎNFIINȚATE PENTRU ROMÂNI
600
DE PROIECTE DE SUCCES IMPLEMENTATE ÎN SPRIJINUL ROMÂNILOR DE PESTE HOTARE
2
COPII MINUNAȚI
500000
DE NOI CETĂȚENI ROMÂNI ÎN URMA UNEI INIȚIATIVE LEGISLATIVE PROPUSE DE MINE
PASIUNE
Din 2002, am aflat ce înseamnă pasiunea pentru munca peste program, ca redactor al revistei „Magazin Istoric”.
ECHILIBRAT
Am colaborat cu Ambasada Statelor Unite la București pe proiecte de susținere a presei libere, care să-i informeze corect și echilibrat pe români.
EXPERIENȚĂ
Mulți vor spune că sunt prea tânăr, dar am câștigat multă experiență. La 28 ani am fost numit Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Externe. În 2012, am devenit Consilier de Stat în cadrul Administrației Prezidențiale.
PATRIOT
Am sprijinit și am apărat mereu interesele românilor din țară și din afara țării. Din acest motiv, sunt astăzi singurul om politic român interzis în Federația Rusă.