19 apr.

Români, nu mai votați politicieni care vă disprețuiesc şi vă umilesc!

  • aprilie 19, 2016

Senatul a omorât, astăzi, voința a 7.765.573 de cetățeni români care au decis că vor un Parlament cu maximum 300 de parlamentari.

PSD, PNL, ALDE, UNPR şi UDMR nu sunt de acord cu cetățenii români. Ei au votat pentru păstrarea structurii actuale, cu 500 de aleși ineficienți.

Rezultatul votului a fost 86 voturi împotrivă şi 2 voturi pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

12 apr.

A luat foc Senatul!

  • aprilie 12, 2016

Aşa cum vă anunţam mai devreme, am fost în plenul Senatului pentru a susţine proiectul de lege iniţiat de mine şi susţinut de parlamentarii Partidului Mişcarea Populară cu privire la reducerea numărului de parlamentari la 300. Numărul, aproape de două ori mai mic decât cel de-acum, i-a speriat şi s-au înghesuit toţi la microfoane pentru a-şi striga revolta. Au inventat sute de motive, unele de-a dreptul hilare, altele penibile, dar niciunul realist, niciunul la subiect.

Voi prezenta astăzi pe această pagină, rând pe rând, toate intervenţiile senatorilor din plen. Aveţi şansa unică de a asculta cele mai „solide” argumente invocate de aleşii poporului.

Votul final în cazul acestei legi se va da săptămâna viitoare. Îl voi urmări cu mare interes.

04 apr.

PSD şi PNL nu vor 300 de parlamentari

  • aprilie 04, 2016

PNL şi PSD ţin cu dinţii de fotoliile calde din Parlament. Nici unora, nici altora nu le pasă de voința românilor exprimată la Referendumul din 2009. Comisia juridică a Senatului, condusă de liberalul Cătălin Boboc, a dat raport de respingere propunerii legislative a Partidului Mişcarea Populară privind reducerea numărului de parlamentari la 300.

Proiectul de lege va intra în curând în dezbaterea plenului Senatului, acolo unde voi fi prezent pentru a explica, pentru a mia oară, că voinţa cetăţenilor români nu se negociază.

cover 300 parlamentari

23 mart.

Interpelare cu privire la siguranţa cetăţenilor Sectorului 1

  • martie 23, 2016

Am mai spus-o și repet. Siguranța cetățenilor este o prioritate pentru mine, fie că vorbim de aeroporturi, gări sau cartierul în care locuim. Săptămâna trecută ne-am confruntat cu o serie de acțiuni de vandalism de cea mai joasă speță. Oponenții Partidului Mișcarea Populară au pus în scenă diversiuni ieftine pentru a-i intimida pe membrii noștri și pentru a ne compromite activitatea.

Astfel de acțiuni nu au voie să rămână nepedepsite. De aceea, am adresat, la începutul săptămânii, o interpelare Ministrului Afacerilor Interne, domnului Petre Tobă, pentru a afla în ce stadiu se află ancheta în cazul incidentelor din zona Pajura și ce măsuri are în vedere MAI pentru a combate astfel de acţiuni de vandalism şi a garanta siguranţa cetăţenilor.

15 mart.

Am transmis o interpelare Ministrului Finantelor Publice prin care i-am solicitat prelungirea termenului de declarare si plata impozitului pe cladiri până la data de 30 iunie 2016

  • martie 15, 2016

Atenționa12829442_940367436047891_6981873669420239680_om i10293690_940367439381224_7872313006830138515_oeri cu privire la haosul de la Direcțiile de taxe locale și impozite, generat de prevederile noului Cod Fiscal referitoare la obligativitatea evaluării clădirilor cu destinaţie nerezidenţială sau mixtă de către proprietarii persoane fizice.

Prin urmare, am transmis o interpelare Ministrului Finanțelor Publice prin care i-am solicitat prelungirea termenului de declarare și plata impozitului pe clădiri până la data de 30 iunie 2016. Este o soluție simplă, în interesul cetățenilor.

04 mart.

Sărbătoriţi-vă, dar nu în Parlament!

  • martie 04, 2016

Președintele Iohannis a promulgat o lege pe care doar luminatul nostru Parlament o putea adopta: Ziua Bărbatului, sărbătorită oficial pe 19 noiembrie. Eu, recunosc, nu o înţeleg. Nu-i înţeleg rostul. Ba chiar mă revoltă. Sunt sute de proiecte de legi aşteptate de milioane de români, care sunt amânate continuu. Pentru Ziua Bărbatului avem, însă, şi timp, şi interes.

Sărbătoriţi-vă, dar nu în Parlament! Românii au votat la referendum un Legislativ cu 300 de parlamentari. PSD şi PNL, bineînţeles, se opun. Vă reamintesc, senatorii liberali şi social-democraţi din Comisia de administraţie publică au respins cu UNANIMITATE de voturi propunerea legislativă care prevedea tocmai acest lucru. Cam aşa înţelege USL să respecte voinţa românilor.

03 mart.

Reducerea numărului de parlamentari la 300

  • martie 03, 2016

Nici nu mai ştiu pentru a câta oară, PSD şi PNL, ca pe vremurile „bune” ale încă foarte activului USL, îşi dau mâna, călcând în picioare voinţa românilor. Am depus, la începutul lunii noiembrie, împreună cu deputaţii MP, o propunere legislativă pentru reducerea numărului de parlamentari la 300.

Deşi iniţiativa a primit, în mod corect, avizul favorabil al Consiliului Legislativ, în Comisia de administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat, PNL şi PSD au votat, în unanimitate, avizarea negativă a proiectului de act normativ.

Ne-am obişnuit, bineînţeles, cu ipocrizia PNL, care doar mimează la televizor grija pentru cetăţeni. Nu ne mai impresionează nici partizanatul cu PSD. Asta nu înseamnă, însă, că voi obosi să spun lucrurilor pe nume de câte ori va fi nevoie.

29 feb.

Interpelare: Tergiversarea lucrărilor la Magistrala 4 de metrou

  • februarie 29, 2016
29 feb.
29 feb.

Am susţinut ideea unui Parlament cu 300 de parlamentari

  • februarie 29, 2016
7.765.573 de cetăţeni români au decis, printr-un vot consultativ, în 2009, ca Parlamentul să aibă 300 de reprezentanţi.
Constituţia ne oferă acest instrument prin care să putem consulta poporul, care este suveran, prin deciziile sale, şi cred că este nedrept să facem abstracţie de voinţa cetăţenilor în acest moment important.
Legea privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor poate fi modificată rapid. E simplu. Nu e nevoie decât de voinţă politică.
Am susţinut ideea unui Parlament cu 300 de parlamentari de la bun început. E important să conştientizăm motivele pentru care o astfel de decizie este benefică, de aceea, insist şi revin cu explicaţiile video din plenul Camerei Deputaţilor din 24 iunie 2015.